Hae meille

HAKU APOLLON YLÄKOULUUN SYKSYLLÄ 2022 ALKAVAAN KOULUTUKSEEN

Luovalle linjalle hakeutuminen:
Linjalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake tästä.

Urhea-toimintaan hakeutuminen:
Urhea-toiminnan sähköinen ilmoittautumislomake

Valintaperusteet 7. luokalle
Pääkohdat Apollon yhteiskoulun 7. luokalle hakemista koskevista ohjeista ja määräyksistä:
Oppilaaksiotossa noudatetaan koulun opetussuunnitelmaa ja Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen jaoston tekemiä päätöksiä.
Ensisijainen oikeus tulla valituksi Apollon Yhteiskouluun on
- oppilaalla, jonka pysyvä asuinpaikka on koulun oppilaaksiottoalueella (Malminkartano ja Konala)
- joissakin tapauksissa oppilaalla, joka on ns. harvinaisen A-kielen (ranska) lukija ja jonka oman koulun lähikoulun opetusohjelman ei kuulu valittu A-kieli.
Jos koulussa on tilaa ensisijaisen oppilaaksioton jälkeen, toissijaisessa otossa vapaaksi jääneille paikoille voidaan ottaa koulun oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta hakevia – helsinkiläisiä tai muualla asuvia – oppilaita seuraavassa järjestyksessä:
- oppilas, jolla on sisarus/sisaruksia Apollon Yhteiskoulussa
- oppilas, joka siirtyy Konalan, Pihkapuiston tai Malminkartanon ala-asteelta (jatkuvuus ja yhtenäinen koulupolku)
- oppilas, jolla on terveydellinen tai muu erityinen syy.
Tarvittaessa oppilaspaikka ratkaistaan arvalla.
Apollon Yhteiskouluun toissijaisessa otossa hakevan oppilaan huoltajan tulee huolehtia siitä, että hakulomakkeessa mainitaan, mitä em. perusteita koulun toivotaan ottavan huomioon valintapäätöstä tehtäessä. Kouluun valitun ei-helsinkiläisen oppilaan on kustannettava lapsensa koulumatkat koko yläkoulun ajan.

HAKU APOLLON LUKIOON

Kevään 2021 lukioesittelyn diaesitys

Kevään 2022 yhteishaku

Esittelytilaisuudet:
to 13.1.2022 klo 18 videoyhteydellä
ma 24.1. klo 13 - 14.30 paikan päällä Apollon Yhteiskoulussa (Taitotalon kampus).
Lukiossamme toimii yleislinja ja Design-linja.

Vuonna 2021 yleislinjan sisäänpääsykeskiarvo oli 7,83.
Design-linjan alin sisäänpääsypistemäärä oli 8,77/12,0
Design-linjalle hakeutuvalta edellytetään motivaatiovideota, miksi hakija haluaa Design-linjalle.
Motivaatiovideosta saat 02 pistettä, jotka lisätään keskiarvoon.Vähintään videosta pitää saada 0,5 pistettä. Yhteenlaskettu maksimipistemäärä on 12 pistettä.

Ilmoittautuessasi lukioomme kesäkuussa täytät itsestäsi perustiedot ja saat alkuohjauksen lukio-opinnoista.
Ainevalintakorttia ei tarvitse toimittaa.
Ykkösvuoden ensimmäisen jakson lukujärjestyksen saat valmiina. Muut valinnat teet ensimmäisen jakson aikana.